Nahajate se : home > Trogir > IZLETI > Nacionalni parki > SLAPOVI KRKE & SIBENIK

SLAPOVI KRKE & SIBENIK

SLAPOVI KRKE & SIBENIK
+dodaj na listo
  • SLAPOVI KRKE & SIBENIK
  • 9:00
  • 9 h
  •   Tor     Čet       Ned
  • 0,00
  • Rezerviraj izlet Book Now!

HIGHLIGHTS

Šibenik, Katedrala sv. Jakoba -  najpomembnejše arhitekturno delo iz 15. in 16. st. na  Hrvaškem
Skradinski buk –
eden najlepših prizorov Nacionalnega parka Krke
Roški slap – 
zanimiv zaradi niza majhnih slapov imenovanih Ogrlica in nedotaknjene narave
Panorama Visovca i Primoštena - znane fotografije z razglednic in knjig o Hrvaški

OPIS

Izlet v NP Krka in Šibenik se prične z zbiranjem udeležencev na v naprej dogovorjenih lokacijah, najbliže Vaši namestitvi na Trogirski rivieri. Nato se podamo na nepozabno potovanje po Nacionalnem parku Krka in Šibeniku ter vseh njunih bogastvih in lepotah.


Prvi postanek je na razgledni točki, od koder se odpira prekrasen pogled na Trogir, Split ter otoke Šolto, Brač, Hvar ter ob lepem vremenu celo na otok Vis. Na kratko Vas bo vodič popeljal skozi zgodovino Trogirja in Spita.  Pot nas bo nato vodila skozi Dalamatinsko Zagoro, v popolnoma drugi svet, takoj izza hriba. Bogato zelenje, male kamnite hišice in dalmatinske vaške domačije so pravo nasprotje gole, kamnite obale, plavega morja in modernih turističnih naselij.
Iz Dalmatinske Zagore bomo prišli v NP Krka – Lozovac, kjer bomo uživali v čarih in mističnosti Skradinskega buka, glavne atrakcije nacionalnega parka Krka. Z našim vodičem se boste lahko sprehodili po lepo urejenih sprehajalnih poteh in si ogledali bogato vegetacijo parka ter male muzeje in kamniti mlin, ki prikazujejo življenje ljudi v preteklosti ob reki Krki. Med znamenitosti parka spadata tudi vijak iz stare Tesline, hidroelektrarne na reki Krki, ki je pričela s svojim delovanjem samo dva dni po zagonu prve elektrarne na svetu na slapovih Niagare ter še nedotaknjen Roški slap, ki je idealna lokacija za Vaš prosti čas. Lahko se boste sprehajali po neokrnjeni naravi ali se okopali v osvežujoči reki Krki. Vodič Vas bo povabil, da mu prisedete v dalmatinski konobi in z njim poskusite dalmatinski pršut z domačim sirom ter doma pečenim kruhom, zraven pa Vam bodo seveda postregli še z domačo dalmatinsko kapljico.


Po obisku NP Krka se bomo odpeljali v zgodovinsko mesto kralja Petra Krešimira IV, Šibenika.  Na poti se bomo ustavili in si panoramsko ogledali še eno turistično zanimivost, ki predstavlja Hrvaško na številih turističnih publikacijah, to je otoček Visovac. V Šibeniku se bomo sprehodili skozi mesto ter vstopili v katedralo sv. Jakoba. ki je danes pod zaščito UNESC-a.


Vračali so bomo po Jadranski magistrali, ter do Trogirja uživali v čudovitih panoramskih slikah razvejane Jadranske obale in njenih slikovitih mest Primoštena, Marine

PROGRAM

 09.00 - 9.30 zbiranje udeležencev in odhod iz Trogir
10.30 - 12.30 ogled Skradinskog buka
13.00 - 15.30 prosti čas za kosilo in kopanje, ogled Roškog slapa
16.30 - 18.00 ogled  Šibenika, katedrale sv. Jakoba
19.00 vrnitev v Trogir

TEDENSKI RAZPORED

Torek, četrtek, nedelja

KORISTNE INFORMACIJE

Priporočamo Vam športno in udobno obleko ter obutev. S seboj vzemite kopalke, brisačo, kremo za sončenje, fotoaparat in seveda dobro razpoloženje.

O nas

Turistična agencija Portal se nahaja v centru zgodovinskega mesta Trogirja, na njegovi vedno vedri in polni rivi. Naša...

O nas

Poleg široke ponudbe namestite, enodnevnih izletov, storitev najema vozil vam v agenciji nudimo še številne dodatne...

Vremenska napoved

Mapa

...