Nahajate se : home > Trogir > IZLETI > Nacionalni parki > Plitvicka jezera

Plitvicka jezera

Plitvicka jezera
+dodaj na listo
  • Plitvicka jezera
  • 8:00
  • 12 h
  • Pon     Sre     Pet    
  • 0,00
  • Rezerviraj izlet Book Now!

HIGHLIGHTS

Veliki slap -  78 m visok slap, največji na Hrvaškem, nastaja z brušenjem potoka Plitvica preko strme skalne stene, medtem ko ostali slapovi nastajajo s prelivanjem jezer
Kozjak - največje in najgloblje jezero NP Plitvice
Prišćansko jezero – poznano po legendi, ki pravi, da je na tem področju nekoč vladala strašna suša, zaradi katere so obupani ljudje molili za pomoč. Odzvala se jim je Črna kraljica in jim poslala dež, ki je padal več dni. Tako so nastala Plitvička jezera.

OPIS

Izlet v NP Plitvice se prične z zbiranjem udeležencev na v naprej dogovorjenih lokacijah, najbliže Vaši namestitvi na Trogirski rivieri. Iz Trogira nas pot vodi proti enemu od najlepših naravnih fenomenov na svetu, Plitvičkim jezerom. Enotnost in skladnost šestnajstih jezer in kar dvaindevetdesetih slapov ima posebno kulturno in naravno vrednost ne samo na območju Hrvaške, temveč v celem svetu, saj so Plitvice so uvrščene na UNESCO-v seznam svetovne naravne in kulturne dediščine.

Ogled NP Plitvic pričnemo s krajšim sprehodom po lepo urejenih gozdnih poteh ter lesenih mostičkih. V spremstvu vodiča in njegovih zgodb o zgodovini in edinstvenosti Plitvičkih jezer pot nadaljujemo z vožnjo s panoramskim vlakom. Ne glede na letni čas Vas bo navdušila okolica s številnimi jezeri, ki se medsebojno prelivajo in oblikujejo v peneče se slapove, ter modrina vode, značilna za Plitvice.  Pot nas dalje vodi ob „Gornjih jezerih“, kjer občudujemo prelivanje vode preko slapov in slapičev v „Donja jezera“. Razgledovanje se nadaljuje z električnim čolnom, ki nas popelje po največjemu jezeru ter centru NP Plitvice, jezeru „Kozjak“. Izkrcamo se poleg "Donjih jezer" ter se sprehodimo po njihovem kanjonu. Tako pridemo do največjega slapa na Hrvaškem, „Velikog slapa“, visokega kar 78 m. Nadaljujemo s sprehodom po vzhodni strani kanjona. Uživali boste v prekrasnih prizorih poznanih iz filma Karla Maya „Blago srebrenog jezera“  v katerih je glavni lik kultni Winnetou. Naše spogledovanje s čarobno naravo zaključimo z vožnjo s panoramskim vlakom, začarani zapustimo NP Plitvice ter se po nekaj kilometrih ustavimo na kosilu.

Po avtocesti se vrnemo v  Trogir.

PROGRAM

07.00 -07.30 zbiranje udeležencev in odhod iz Trogira
10.00 – 15.00 razgledovanje NP Plitvice
15.30 – 17.00 kosilo
19.30 – vrnitev v Trogir

O nas

Turistična agencija Portal se nahaja v centru zgodovinskega mesta Trogirja, na njegovi vedno vedri in polni rivi. Naša...

O nas

Poleg široke ponudbe namestite, enodnevnih izletov, storitev najema vozil vam v agenciji nudimo še številne dodatne...

Vremenska napoved

Mapa

...