Nahajate se : home > Trogir > NAMESTITEV > Hoteli > TRO-SVP

TRO-SVP

room
+dodaj na listo
Naziv objekta: TRO-SVP
Lokacija Trogir
Kategorija:
Oddaljenost od morja: 50 m (cca)
Oddaljenost od mesta: /m (cca)
Max. kapacitet: 12
Število sob: 5

Oddaljenosti in opombe

Morje: 50
Plaža: 500
Mesto: /m
Trgovina: 400
Restavracija: 5
Lekarne: 25
Bencinska postaja: 3 k
Javni prevoz: 400
Zračna luka: 8 k
Trajektna luka: 28 k
Agencija: 400

Zunanja oprema

Recepcija: 8 - 22

Osnovne informacije

Max. kapacitet: 12
Število sob: 4
Št. apartmajev: 1
Kapaciteta apartmaja: 2 + 2
Apartma s pogledom na morje: /
Klima: da
Gretje: da
WLAN Internet: da
SAT/TV: da
Sef: da
Skladišče za prtljago: da
Postrežba v sobo: da
: da

Sobe

Dvoposteljna soba: 4
Apartment: 1 (2 + 2)

Cene

/Dan
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

Trogir

Geografski položaj

Trogir je otok z največjo zbirko zgodovinskih znamenitosti na svetu, je UNESCO-ovo mesto, ožarjeno z lepoto preteklosti in narave. Nahaja se v središču Dalmacije, na severozahodnem delu Kaštelanskega zaliva, med Splitom (21 km) in Šibenikom (56 km). Bližina Splitskega letališča (4 km), izhoda na avtocesto A1 (15 km), trajektnega pristanišča (25 km) in odlične avtobusne povezave mesta z njegovo okolico, omogočajo Trogirju, da je prometno dostopen in odprt tako po kopnem kot po morju. Zaradi njegove lege in naravne zaščitenosti je Trogirska marina priljubljena destinacija tudi za navtike.

Zgodovinske znamenitosti

Ponos vseh Trogirčanov so katedrala sv. Lovrenca z veličastnim portalom mojstra Radovana, neprecenljiva zbirka kapele sv. Ivana Trogirskega ter njen edinstveni gotski zvonik. Na obalnem delu se je ohranil večji del obrambnega obzidja, znotraj katerega se je v 13. stoletju izoblikovalo staro mestno jedro Troguriuma. Na robu zidu še vedno impresionirata trdnjava Kamerlengo ter stolp sv. Marka. Iz morske strani je še vedno vhod v mesto skozi Mestna vrata, ogromna lesena vrata, okrepljena s kovinskimi žeblji, ki so ostala ohranjena še iz "daljnega leta gospodovega« 1593, kot nam razkriva napis nad njimi. S severne strani je vhod skozi renesančna severna mesna vrata, nad katerimi stoji in pazi na mesto njegov zaščitnik sv. Ivan Trogirski. Na glavnem mestnem trgu, nasproti katedrale stoji zavetna cerkev sv. Sebastjana, zgrajena v 15. stoletju,  v zahvalo za rešitev mesta pred kugo. Na čarobnem zvoniku lahko občudujemo mestno uro.
Mestna loža zraven zavetne cerkve je bila nekoč javni objekt, ki je služil za zbiranje ljudi ter sodišče. Bogati reliefi so delo Nikole Firentinca in Ivana Meštrovića. Velika in mala Palača Ćipiko pada v sklop zgradb (palač), ki jih je zgradila poznana trogirska družina Čipiko. Na pročelju velike palače je gotska trifora, delo Andrije Alešija, vrata je izklesal Ivan Duknović, južni portal pa je delo Nikole Firentinca.
Knežev dvor je danes mestna hiša, ki se prvič omenja v 13. stoletju. Njegova obnova v 19. stoletju mu je povrnila renesančni zgled in šarm. Mestni muzej Trogirja se danes nahaja v Palači Garanin - Fanfogna. Nekoč je bil to stanovanjsko - gospodarski kompleks, različnih stilov (od romanskega do baročnega) v lasti bogate in vplivne Trogirske družine.
Med sprehajanjem po ozkih mestnih uličicah lahko srečate Kairosa, Boga srečnega trenutka ... če ga ulovite za njegov razigrani čop las boste doživeli srečne trenutke večne lepote ... tako vsaj pravi legenda. No, če ga pa slučajno zgrešite, lahko ta baročni relief in simbol mesta Trogirja vidite v samostanu sv. Nikole, v kateri je hranjen kot eksponat.

 Prosti čas

Trogir je živo mediteransko mesto, ki daje številne možnosti oddiha, sproščanja pa tudi avanture in zabave. Vstopite v mesto skozi stara mestna vrata, ležerno se sprehodite po mestu in pustite svoji fantaziji da Vas popelje v preteklost. Sedite na glavni mestni trg, uživajte v pogledu na katedralo, mestno uro ter palače. Popijte kavo med domačini v priljubljenem cafe baru Corte. Če želite izvedeti več o zgodovini Trogirja, Vam vsekakor priporočamo, da se priključite razgledovanju mesta z vodičem, ki Vam bo med počasnim sprehodom skozi zgodovino pripovedoval zgodbe in legende starih Trogirčanov. Povzpnite se na zvonik katedrale sv. Lovrenca in uživajte v edinstveni panorami Trogirja in njegove okolice. Pustite se zavesti vonjavam odlične hrane, ki Vas bodo spremljale. Posedite v vrtu giardino kultne konobe Capo in uživajte v domači dalmatinski hrani, ali pa se prepustite uslužnemu osebju restavracije Don Dino, ki vam bo iz svojega bogatega menija, poleg vrhunskih vin, izbralo okusne slaščice.
Ko pade mrak ni na svetu bolj čarobnega mesta kot je Trogir. Kamnite stene oživijo v nežnem sijaju uličnih svetilk, z vsakega vogala kantuna se sliši pesem dalmatinskih klap. Če imate radi ritme moderne glasbe, se lahko do ranega jutra zabavate v disco baru Padre, ki se nahaja starim, mestnim obzidjem ali v disco baru Monoco preko mosta na Čiovu.
Trogir je ugodna destinacija za avanturistični raziskovanje tako Trogirske riviere kot tudi cele Dalmacije. Sedite na kolo ali scooter in se zapeljite čez veliki most na otok Čiovo. Prepustite se šarmu mozaika majhnih ribiških vasic, nedotaknjene narave borovih gozdov ter kristalno čistega morja. Številni majhni zalivi s prekrasnimi plažami čakajo, da jih odkrijete na poti proti Slatinam. Sprehodite se do majhne cerkvice Gospe od Prizidnice in obiščite prekrasno plažo Kava na skrajnem vzhodnem delu otoka. Če iščete avanturo in zabavo se napotite proti Okrug Gornje, kjer ne morete zgrešiti okruške Copacabane. Uživajte v vodnih športih in bogati ponudbi zabave, ki jo ponujajo na plaži.
Do Slatin lahko vsak dan pridete tudi z redno linijo Bura line, ki izpluje iz Čiova takoj preko mosta in nadaljuje pot proti Split. Do Okruga Gornjega Vas bo pripeljala ladjica, ki vozi v sezoni vsakih 15 minut iz Trogirske rive.
Če je morje mirno lahko najamete čoln in raziščete otoke v okolici. Uživajte na slikovitih otokih Fumija in Kraljevac ali zaplavajte v čudežni laguni Krknajša. Če imate s čolnom nekoliko več izkušenj, Vam celo najlepši hrvaški otoki ne bodo predaleč. Zaplujte v eno od najlepših pristanišč na svetu na otoku Hvaru (20 Nmili 1,5 ure vožnje), uživajte v nedotaknjeni naravi Paklenih otokov ali obiščite naravni fenomen na otoku Braču, plažo Zlatni Rat. Ob vračanju v Trogirsko luko Vas brez sape pusti pogled na mestno obzidje, kulo Kamerlengo ter številne zvonike Trogirskih cerkva.

Mnoge kulturne in naravne znamenitosti "ljepe naše" (tako kot Hrvatje imenujejo svojo domovino), se nahajajo v radiju vsega nekoliko kilometrov od Trogirja. Če ste v Trogirju, morate obiskati Split in Dioklecijanovo palačo ter morda postati v Saloni, nekdanji metropoli rimske province Dalmacije. Biser Hrvaške, mesto Dubrovnik, se nahaja vsega 3 ure vožnje od Trogirja, nedaleč od meje pa obiščite še Mostar v Bosni in Hercegovini, eno najlepših mest bivše Jugoslavije.
 V bližini čudovitega nacionalnega parka Krka, ki je vreden Vašega ogleda, se nahaja mesto Šibenik z impozantno katedralo. Dve in pol ure vožnje od Trogirja proti hrvaškemu glavnemu mestu Zagrebu, lahko obiščete še neponovljivi nacionalni park Plitvička jezera.

Ostala ponudba

V Trogirju lahko najdete vse, kar vam srce poželi. Ulice so prepletene z različnimi trgovinami, zlatarnami in trgovinami s spominki. Ob vhodu v mesto se nahaja večji supermarket Konzum s široko ponudbo prehrambenih artiklov. Takoj poleg njega je ribarnica, kjer lahko zjutraj od domačih ribičev kupite sveže ribe, nasproti ribarnice pa je velika tržnica, kjer branjevke prodajajo sveže sadje in zelenjavo. V kamniti zgradbi poleg tržnice je mesnica Tangar z dobro ponudbo svežega mesa. V tem sklopu se nahaja tudi veterinarska ambulanta in na drugi strani ceste avtobusna postaja. V neposredni bližini sta tudi Zdravstveni dom in lekarna. V starem delu mesta sejo nahaja še pošta, javna telefonska govorilnica za mednarodne klice in menjalnica.
 

 

O nas

Turistična agencija Portal se nahaja v centru zgodovinskega mesta Trogirja, na njegovi vedno vedri in polni rivi. Naša...

O nas

Poleg široke ponudbe namestite, enodnevnih izletov, storitev najema vozil vam v agenciji nudimo še številne dodatne...

Vremenska napoved

Mapa

...