Nahajate se : home > Hrvaška > Trogir riviera > Vinišće

 

Vinišće

Geogrfski položaj

Vinišče je majhna,mirna ribiška vasica v lepem zalivu, 12 km od Trogirja. Administrativno pripada občini Seget. Ime vinišče izhaja iz starohrvaške besede vinograd, kar nam pove, da so bili nekoč na tem področju številni vinogradi.

Zgodovinske znamenitosti

Kot pravi legend je blažen Ivan Trogirski čudežno rešil Šibenčane katerim se je potopila ladja. Leta 1331 so v spomin na čudež zgradili cerkvico je  sv. Ivana na rtu Ploča.
Iz leta 1272. datira cerkev Blažene Device Marije (sv. Jurja) v naselju Orihovici, katero so zgradili benediktanci. Okoli nje je staro pokopališče z nagrobniki.

Prosti čas

Vinišče je idealna destinacija za tiste, ki si želijo mirene počitnice ali tiste, ki iščejo  sobro izhodišče za sprehode ali kolesarjenje. Nedotaknjena narava, borovci  in peščene plažeOčuvana priroda, borove šume i šljunčane plaže pružaju ugođaj svima koji vole kupanje u kristalno čistom moru, u skrivenim uvalama i prirodnom hladu.

 

 

O nas

Turistična agencija Portal se nahaja v centru zgodovinskega mesta Trogirja, na njegovi vedno vedri in polni rivi. Naša...

O nas

Poleg široke ponudbe namestite, enodnevnih izletov, storitev najema vozil vam v agenciji nudimo še številne dodatne...

Vremenska napoved

Mapa

...